Onlangs genomineerd voor de Tine Clevering Meijer prijs: KUNST OP DE DEEL II

 

In het weekend van 22 – 23 juni a.s., organiseren wij voor de tweede keer ‘Kunst op de Deel’. Dit evenement wordt op zondagmiddag gehouden. De bezoekers kunnen genieten van muziek, theater, film, beeldende kunst, verhalen, dans, modeshow en een heus grondverzetballet. De kunstenaars/artiesten krijgen een podium in zes boeren schuren, verdeeld over de vijf dorpen van de voormalige gemeente Kloosterburen.

Installatiekunst                      Anne Wine

Beeldende kunst                   Ilse Brul, Edward Grisse

Theater/muziek                     Arthur Kruisinga, Irene Wiersma

Muziek                                  Martin Laurijssen, Vaaiergewies,

Djembe                                 Louis Godschalk

Grondverzet-ballet                Roland Staal & Co.

Modeshow                            Vrouw Couture

Levend Kunstwerk                Vrouw met Harp, Leona Leppers

Sculpturen                             Jantine Koppert

Verhalen                               Jules Lefering

Bezoekers kunnen op de fiets, lopend of met de auto langs de zes lokaties gaan. Niet alleen kunt u van de geweldige omgeving en natuur genieten, maar heeft u tevens de gelegenheid prachtige oude schuren, die inmiddels aan hun oorspronkelijke landbouwfunctie zijn onttrokken, van binnen te bekijken.            Om de aandacht te vestigen op de prachtige  dakconstucties zal  tegen deze achtergrond een film worden vertoond, waarin de (boeren)zwaluw een hoofdrol zal spelen

Na afloop van het evenement biedt het SCAK  de bezoekers voor slechts 7,50 euro een heerlijke maaltijd aan in de boerderij te Hornhuizen.  Ondertussen kunt u genieten van een live-optreden vanLay Back.  Daar kunt u ook een foto-impressie van deze middag bekijken, gemaakt door Ine van der Weele.

Wij organiseren ‘Kunst op de Deel’ dit jaar in combinatie met de Sint Jan’s Markt, die op zaterdag wordt gehouden. U kunt dus  in Kloosterburen een heel weekend van diverse soorten kunst en cultuur genieten. Informatie over de Sint Jansmarkt en voor mogelijkheden tot overnachting in dit weekend kunt u vinden op de website van de stichting Sint Jan:  www.sintjankloosterburen.nl.

Entree 10 euro in de voorverkoop, “aan de deur” €  12,50.    Kinderen tot 12 jaar gratis.     Donateurs van het SCAK 2,00 euro korting per persoon.

Kunst op de Deel wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van:

Rabobank                 :    www.rabobank.nl/nwg

gemeente De Marne:    www.demarne.nl