Geslaagde optredens in Kruisweg.

 

Afgelopen zaterdagavond 1 oktober organiseerden wij voor de 3e keer huiskameroptredens.  Dit keer in Kruisweg.

De beslotenheid van de huiskamers  zorgt voor een knusse, intieme sfeer.  In het programma van afgelopen zaterdag waren drie zeer uiteenlopende muziekoptredens verwerkt. Troubadour Jan de Ruiter vertolkte mooie liedjes van o.a. Herman van Veen en Boudewijn de Groot. Het kwartet Et Cantorum bestaande uit Herman Postma, Nelleke de Ruiter, Gea Bakker en Hans ter Veen trad op in het voormalige kerkje aan de Leensterweg. Hun repertoire was ook heel veelzijdig, met muziek afkomstig uit Georgie, met klassieke nummers, maar ook met een speciaal geschreven vierstemmige variant van een nummer van Ede Staal.

Het gitaristenduo The Shabbycabs (Wessel Vriesen en Erik Volbeda) trad hier voor de 2e keer op. In 2011 traden ze op bij Kunst op de Deel, samen met hun toenmalige band Tylers Gone (toen nog met dorpsgenoot Ricky Alves op drums).  Deze avond trakteerde het duo de aanwezigen op zelf geschreven bluesy  muziek met zoals ze het zelf omschrijven “een rauw randje”, tweestemmige zang met gitaar en mondharmonica.

Klaas Pieterman droeg gedichten voor van met name plattelandsdichters en lichtte die toe met voorbeelden. Thema was de relatie/verbondenheid van de mens met de directe omgeving en met de natuur met name opgetekend door dichter – dichteressen van Groningse en Friese afkomst.

Verhalenverteller Harm Houbeijn wist zijn publiek te boeien met zijn verhaallijn, waarbij  hij zijn  toneelachtergrond niet verloochende.

Tevens was er een breakdance-optreden met workshop van onze jonge dorpsgenotes Liv en Annerieg, waarbij  de aanwezigen de gelegenheid hadden om mee te breakdancen.

De optredens waren van hoge kwaliteit. Van te voren was ingeschat dat het programma tot negen van uur zou duren.  De artiesten en het publiek waren echter zo enthousiast dat de sluitingstijd uitliep tot na tienen!

Onder het genot van een hapje en een drankje en live-muziek werd bij Bie Diek nog met veel genoegen nagepraat over deze mooie avond.